Ποιοί Είμαστε

Η φιλοσοφία μας

Το SPITIXORISMESITI.GR είναι ένας καινούριος διαδικτυακός χώρος που σκοπό έχει να φιλοξενεί αγγελίες όλων των ειδών των ακινήτων που θα καταχωρούνται απευθείας από τους ιδιοκτήτες τους και όχι από κάποιον επαγγελματία μεσίτη.

Η ιδέα για τη δημιουργία του site γεννήθηκε από την ανάγκη που υπάρχει διαδικτυακά, ένας ιδιοκτήτης ακινήτου ο οποίος έχει ήδη αποφασίσει να πουλήσει / ενοικιάσει το ακίνητό του μόνος του, χωρίς δηλαδή τη βοήθεια κάποιου επαγγελματία μεσίτη, να μπορεί να αναζητήσει πιθανούς αγοραστές / ενοικιαστές μέσα από μία πλατφόρμα που φιλοξενεί μόνο τέτοιου είδους αγγελίες. ‘Εως τώρα, μπορούσε να προβάλλει το ακίνητό του σε διάφορα site τα οποία φιλοξενούνε σχεδόν αποκλειστικά αγγελίες ακινήτων μέσω κάποιου επαγγελματία μεσίτη. Σε αυτά τα site όμως, η αγγελία του συνήθως μετατοπίζεται προς το τέλος των σελίδων αναζήτησης, αφού προτεραιότητα έχουν οι αγγελίες των επαγγελματιών μεσιτών αναπόφευκτα βέβαια αφού οι τελευταίοι πληρώνουν μεγάλες συνδρομές για να μπορούν να διαφημίσουν τα ακίνητα που διαχειρίζονται, με αποτέλεσμα οι αγγελίες τους να εμφανίζονται πρώτες στις αναζητήσεις μετατοπίζοντας στο τέλος αυτές των απλών ιδιοκτητών. Στο SPITIXORISMESITI.GR λοιπόν, λόγω του ότι δεν υπάρχουν επαγγελματικές αγγελίες παρά μόνο αγγελίες ακινήτων καταχωρημένες απευθείας από τους ιδιοκτήτες τους, υπάρχει διαφάνεια και τηρείται αυστηρά η σειρά προτεραιότητας των αγγελιών στις σελίδες αναζήτησης που είναι η χρονολογική σειρά με την οποία καταχωρήθηκαν.

Σχετικά με το site

Το SPITIXORISMESITI.GR στήθηκε δίνοντας έμφαση σε 3 βασικούς πυλώνες: τη διαφάνεια, την απλότητα και τη σαφήνεια.

Ο απλός χρήστης μπορεί πολύ εύκολα, γρήγορα και εντελώς δωρεάν να αναζητήσει το ακίνητο που ψάχνει μέσα από πολλές αγγελίες που έχουν καταχωρηθεί απευθείας από κάποιον ιδιοκτήτη. Η αναζήτηση μπορεί να γίνει βάση περιοχής, ανά κατηγορία ακινήτου και μερικών άλλων βασικών κριτηρίων που υπάρχουν στην Αρχική σελίδα του site.

Στη συνέχεια και για πιο αναλυτική αναζήτηση, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μέσα από ένα μεγάλο πλήθος φίλτρων – χαρακτηριστικών του ακινήτου, ώστε να βλέπει ακίνητα που ταιριάζουν απόλυτα σε αυτό που ψάχνει. Ο τρόπος με τον οποίο οργανώσαμε, ταξινομήσαμε και κατηγοριοποιήσαμε αυτά τα φίλτρα – κριτήρια της αναζήτησης, έχει κυρίως να κάνει με την απλότητα και τη σαφήνεια ώστε η αναζήτηση ακινήτου να είναι μία εύκολη και φιλική διαδικασία για το χρήστη που ψάχνει το ακίνητο.

Ο χρήστης μπορεί πολύ εύκολα να αποθηκεύσει την αναζήτησή του, ώστε να μη χρειαστεί να την τροποποιήσει ξανά από την αρχή. Μπορεί επίσης να αποθηκεύει αγγελίες που του αρέσουν ως αγαπημένες και να λαμβάνει ενημερωτικά emails όταν αυξομειώνεται η τιμή αυτών, μπορεί να κρατάει σημειώσεις για αγγελίες, να τις μοιράζεται με τους φίλους του αλλά και να αποκρύπτει αγγελίες που δεν τον ενδιαφέρουν.

Ο απλός χρήστης μπορεί ακόμη, ενεργοποιώντας την υπηρεσία Email Alerts να λαμβάνει ενημερωτικά emails απευθείας από το site και όχι από κάποιο μεσίτη, με όλα τα νέα ακίνητα που καταχωρούνται καθημερινά στο site και πληρούν τα κριτήρια της αναζήτησής του.

Κλείνοντας, στο blog μας μπορεί να βρει ενδιαφέροντα καθημερινά θέματα σχετικά με το real estate, ενώ με την υπηρεσία Χρήσιμα Έγγραφα μπορεί να βρει και να κατεβάσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζονται ώστε να αγοράσει ή να ενοικιάσει κάποιο ακίνητο που τον ενδιαφέρει.

Ο ιδιοκτήτης ακινήτων απ’ την άλλη μεριά, μπορεί να ανεβάσει όσες αγγελίες επιθυμεί εντελώς δωρεάν και για 6 ολόκληρους μήνες (Δωρεάν Καταχώρηση Αγγελίας). Τις αγγελίες του μπορεί στη συνέχεια να τις επεξεργαστεί και να τις διαμορφώσει εκ νέου από την αρχή μέσω της υπηρεσίας mySpiti. Μπορεί επίσης να δει πόσες φορές προβλήθηκε μία αγγελία του αλλά και πόσες φορές έγινε η αγαπημένη για κάποιο χρήστη.

Τέλος μπορεί πολύ εύκολα να διαγράψει οριστικά την αγγελία του.

Ο τρόπος με τον οποίο οργανώσαμε, ταξινομήσαμε και κατηγοριοποιήσαμε τη διαδικασία καταχώρησης μιας αγγελίας έγινε κυρίως με γνώμονα την απλότητα και τη σαφήνεια, ώστε η καταχώρηση αγγελίας να είναι μία εύκολη, γρήγορη και εντελώς φιλική διαδικασία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η ομάδα του SPITIXORISMESITI.GR σας εύχεται, καλή και εύκολη πλοήγηση στο site μας!