Συχνές Ερωτήσεις

Στην αρχική σελίδα υπάρχει κεντρικά ένα search στο οποίο ο χρήστης μπορεί πολύ εύκολα να αναζητήσει το ακίνητο που τον ενδιαφέρει. Ο χρήστης πληκτρολογεί την περιοχή που τον ενδιαφέρει, επιλέγει την κατηγορία ακινήτου, επιλέγει Αγορά ή Ενοικίαση, βάζει όρια στην τιμή και στα τετραγωνικά μέτρα και η πρώτη απλή αναζήτηση ολοκληρώνεται.

Σε δεύτερο χρόνο μπορεί να επιλέξει μία πιο εξειδικευμένη αναζήτηση. Αυτό γίνεται πάλι πολύ εύκολα αφού ο χρήστης μπορεί να επιλέξει, μέσα από πάρα πολλά φίλτρα – κριτήρια, εκείνα τα χαρακτηριστικά που θέλει να έχει το ακίνητο το οποίο ψάχνει. Στη φάση αυτή μπορεί επίσης ο χρήστης να αποθηκεύσει την αναζήτησή του ώστε να μην χρειαστεί να την τροποποιήσει ξανά από την αρχή.

Ο τρόπος με τον οποίο οργανώσαμε, ταξινομήσαμε και κατηγοριοποιήσαμε αυτά τα φίλτρα – κριτήρια της αναζήτησης, έχει κυρίως να κάνει με την απλότητα και τη σαφήνεια ώστε η αναζήτηση ακινήτου να είναι μία εύκολη και φιλική διαδικασία για το χρήστη που ψάχνει το ακίνητο.

Ο απλός χρήστης κάνοντας εγγραφή στο SPITIXORISMESITI.GR μπορεί πλέον να απολαμβάνει κάποιες χρήσιμες λειτουργίες που του προσφέρει η υπηρεσία mySpiti. Μπορεί να αποθηκεύσει την αναζήτησή του ώστε να μη χρειαστεί να την τροποποιήσει ξανά από την αρχή. Μπορεί επίσης να αποθηκεύει αγγελίες που του αρέσουν ως αγαπημένες, να κρατάει σημειώσεις για αυτές, να τις μοιράζεται με τους φίλους του αλλά και να αποκρύπτει αγγελίες που δεν τον ενδιαφέρουν. Μπορεί επίσης να εκτυπώσει μία αγγελία αλλά και να αναφέρει μία αγγελία στην οποία θεωρεί ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Ένας ιδιοκτήτης από την άλλη μεριά, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία mySpiti μπορεί ανά πάσα στιγμή να επεξεργαστεί τις αγγελίες του και να τις διαμορφώσει εκ νέου από την αρχή. Μπορεί επίσης να δει πόσες φορές προβλήθηκε μία αγγελία του αλλά και πόσες φορές έγινε η αγαπημένη για κάποιον χρήστη. Τέλος μπορεί πολύ εύκολα να διαγράψει οριστικά τις αγγελίες του.

Είναι μία έξυπνη υπηρεσία μέσα από την οποία ο απλός χρήστης μπορεί να λαμβάνει ενημερωτικά emails απευθείας από το σάιτ και όχι από κάποιον μεσίτη, με όλα τα νέα ακίνητα που καταχωρούνται καθημερινά στο σάιτ και πληρούν τα κριτήρια της αναζήτησής του.

Ο απλός χρήστης αλλά και ο ιδιοκτήτης ακινήτων, με την υπηρεσία αυτή μπορεί να βρει και να κατεβάσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζονται ώστε να αγοράσει ή να ενοικιάσει κάποιο ακίνητο που τον ενδιαφέρει.

Η περιήγηση στο σάιτ μας για τον απλό χρήστη είτε κάνει εγγραφή είτε όχι, είτε χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του σάιτ είτε όχι, είναι και θα είναι για πάντα δωρεάν.

Στην αρχική σελίδα υπάρχει ένα κουμπί «Δωρεάν Καταχώρηση Αγγελίας». Από εκεί ο ιδιοκτήτης ακινήτου μπορεί πολύ εύκολα και εντελώς δωρεάν να ανεβάσει όσες αγγελίες επιθυμεί και για 6 ολόκληρους μήνες. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι ο ιδιοκτήτης έχει κάνει πρώτα εγγραφή στο σάιτ.

Στη συνέχεια και μέσω της υπηρεσίας mySpiti μπορεί να δει πως θα φαίνεται η αγγελία του μέσω μιας προεπισκόπισης όπως επίσης μπορεί να επεξεργαστεί τις αγγελίες του και να τις διαμορφώσει εκ νέου από την αρχή. Μπορεί επίσης να δει πόσες φορές προβλήθηκε μία αγγελία του αλλά και πόσες φορές έγινε η αγαπημένη για κάποιο χρήστη. Τέλος μπορεί πολύ εύκολα να διαγράψει οριστικά την αγγελία του.

Σε κάθε αγγελία του, ο ιδιοκτήτης μπορεί να δώσει πάρα πολλά στοιχεία για το ακίνητό του και να το κάνει εύκολα αναζητήσιμο για περισσότερους ενδιαφερόμενους. Τα στοιχεία – χαρακτηριστικά αυτά του ακινήτου διατίθενται στον ιδιοκτήτη με τον πλέον εύκολο και φιλικό τρόπο.

Μπορεί επίσης να περιγράψει όσο αναλυτικά και περιεκτικά θέλει το ακίνητό του, αλλά και να ανεβάσει ένα μεγάλο πλήθος φωτογραφιών που το χαρακτηρίζουν, όπως και ένα βίντεο.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό, ότι σε κάθε βήμα στη διαδικασία καταχώρησης μιας αγγελίας από κάποιον ιδιοκτήτη υπάρχουν σημαντικά tips – συμβουλές από εμάς ώστε να μπορεί να διεκπαιρεώνει αυτή τη διαδικασία εύκολα και γρήγορα.

Ο τρόπος άλλωστε με τον οποίο οργανώσαμε, ταξινομήσαμε και κατηγοριοποιήσαμε τη διαδικασία καταχώρησης μιας αγγελίας έγινε κυρίως με γνώμονα την απλότητα και τη σαφήνεια ώστε η καταχώρηση αγγελίας να αποτελεί μία εύκολη, γρήγορη και εντελώς φιλική διαδικασία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ο οποιοσδήποτε που έχει κάνει εγγραφή στο σάιτ είτε είναι απλός χρήστης είτε είναι ιδιοκτήτης ακινήτου ο οποίος έχει ανεβάσει κάποια αγγελία, μπορεί ανά πάσα στιγμή και πολύ εύκολα να διαγράψει το λογαριασμό του χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όταν μία αγγελία φτάσει το όριο των 6 μηνών από τη στιγμή που πρωτοδημοσιεύτηκε «κατεβαίνει» αυτόματα από το σάιτ ενώ ο αγγελιοδότης της ενημερώνεται για αυτό με ένα email έτσι ώστε αν θέλει να την ξανά ανεβάσει στο σάιτ.

Σε περίπτωση αναφοράς μιας αγγελίας από κάποιο χρήστη, η αναφορά εξετάζεται όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα από την ομάδα μας. Επικοινωνούμε απευθείας με τον αγγελιοδότη επισημαίνοντάς του το πρόβλημα το οποίο αναφέρθηκε στην αγγελία του και σε συνεργασία πλέον μαζί του λύνουμε αυτό το πρόβλημα. Σε περίπτωση μη συνεργάσιμου αγγελιοδότη ή αν διαπιστώσουμε ότι ο αγγελιοδότης είναι κάποιος επαγγελματίας μεσίτης, τότε η αγγελία του «κατεβαίνει» άμεσα από το σάιτ.

Όταν κάποιος κάνει εγγραφή το μόνο που ζητάμε για την ολοκλήρωσή της είναι ένα έγκυρο email. Το email αυτό δεν το βλέπει και ποτέ δεν θα το δει κανένας άλλος χρήστης πλην του σάιτ. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με όλα τα υπόλοιπα προσωπικά στοιχεία που μπορεί κάποιος να καταχωρήσει στο προφίλ του.

Σε αντίθεση με προηγουμένως, όταν κάποιος καταχωρεί μία αγγελία, πρέπει υποχρεωτικά να δώσει ένα όνομα, ένα επώνυμο και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Τα 3 αυτά προσωπικά στοιχεία είναι και τα μόνα που φαίνονται, αναγκαστικά αφού οι χρήστες που ενδιαφέρονται για την αγγελία θα πρέπει να γνωρίζουν ένα τηλέφωνο και ένα ονοματεπώνυμο.

Το email του ιδιοκτήτη δεν θα φαίνεται στην αγγελία αφού τα emails δεν αποτελούν τρόπο επικοινωνίας με τους ιδιοκτήτες παρά μόνο τα τηλέφωνα τους.